Flensjes met kriekensaus van Allerhande

Allerhande 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 flesje kriekbier
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • kaneel
  • 300 g kersen zonder pit vers of uit pot
  • 2 theelepels aardappelmeel
  • 100 g bloem
  • 1 ei
  • 25 g boter
  • 4 bollen vanilleroomijs
  • poedersuiker

Instructies

  • In sauspan helft van bier met suiker, 1/2 zakje vanillesuiker en mespunt kaneel aan de kook
  • brengen.
  • Kersen toevoegen en 2-3 min. verwarmen.
  • Aardappelmeel met 1 el water gladroeren en saus hiermee licht binden.
  • In kom bloem, ei, rest van bier, rest van vanillesuiker en mespunt kaneel tot glad beslag roeren. In kleine koekenpan telkens klontje boter verhitten en van beslag 4 flensjes bakken.
  • Flensjes op vier borden leggen.
  • Kersen, saus en ijs erover verdelen.
  • Royaal bestrooien met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht / Pannenkoeken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch