Flensjes met kriekensaus van Allerhande
Allerhande 2003
Ingrediënten
- 1 flesje kriekbier
- 2 eetlepels suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- kaneel
- 300 g kersen zonder pit vers of uit pot
- 2 theelepels aardappelmeel
- 100 g bloem
- 1 ei
- 25 g boter
- 4 bollen vanilleroomijs
- poedersuiker
Instructies
- In sauspan helft van bier met suiker, 1/2 zakje vanillesuiker en mespunt kaneel aan de kook
- brengen.
- Kersen toevoegen en 2-3 min. verwarmen.
- Aardappelmeel met 1 el water gladroeren en saus hiermee licht binden.
- In kom bloem, ei, rest van bier, rest van vanillesuiker en mespunt kaneel tot glad beslag roeren. In kleine koekenpan telkens klontje boter verhitten en van beslag 4 flensjes bakken.
- Flensjes op vier borden leggen.
- Kersen, saus en ijs erover verdelen.
- Royaal bestrooien met poedersuiker.