Friese Delicatesse: Roggebrood met Kersenjam
Snel en superlekker! Dit hapje voor bij de koffie maak je echt in een minuut!
Ingrediënten
- 1 sneetje donker roggebrood
- 1 eetlepel kersenjam
- 1 flinke eetlepel hüttenkäse
- 1 theelepel vanillesuiker
Instructies
- Snijd een sneetje donker roggebrood diagonaal door en bestrijk de helften met kersenjam.
- Meng de hüttenkäse met vanillesuiker en schep dit op een helft van het roggebrood.
- Leg de andere helft met de jamkant naar beneden erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vervang de kersenjam door bosvruchtenjam of abrikozenjam.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn met een hint van zoetheid, zoals een Gewürztraminer, zou goed samengaan met dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 145 kcal | koolhydraten: 29 g | Protein: 3 g | Vet: 2 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 14 g