Friese Delicatesse: Roggebrood met Kersenjam

Snel en superlekker! Dit hapje voor bij de koffie maak je echt in een minuut!
Porties: 1
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sneetje donker roggebrood
  • 1 eetlepel kersenjam
  • 1 flinke eetlepel hüttenkäse
  • 1 theelepel vanillesuiker

Instructies

  • Snijd een sneetje donker roggebrood diagonaal door en bestrijk de helften met kersenjam.
  • Meng de hüttenkäse met vanillesuiker en schep dit op een helft van het roggebrood.
  • Leg de andere helft met de jamkant naar beneden erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Vervang de kersenjam door bosvruchtenjam of abrikozenjam.

Wijnadvies:

Een lichte witte wijn met een hint van zoetheid, zoals een Gewürztraminer, zou goed samengaan met dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 145 kcal | koolhydraten: 29 g | Protein: 3 g | Vet: 2 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 14 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Friesland / Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch