Verfrissende Gazpacho met Tofu Reepjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ komkommer in kleine blokjes
  • 1 sjalotje fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 250 gr rijpe tomaten in kleine blokjes
  • ½ rode paprika in kleine blokjes
  • 1 stengel bleekselderij fijngehakt
  • 30 gr gemalen amandelen
  • 50 ml olijfolie
  • 150 ml water
  • 1 pak Alpro® soya Reepjes Pittig/Licht gekruid
  • 1 el Alpro® soya Yoghurtvariatie Naturel voor garnering
  • Rode wijnazijn naar smaak
  • Suiker naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Houd een klein beetje paprika, komkommer, amandelen en tomaat achter.
  • Hak de rest in kleine blokjes (brunoise).
  • Hak ook de sjalot, knoflook en bleekselderij.
  • Pureer ze samen met olijfolie en 150 ml water in een keukenmachine tot een gladde massa.
  • Breng de puree op smaak met rode wijnazijn, suiker, zout en peper.
  • Bak de Alpro® soya Reepjes op het laatste moment in een beetje Alpro® soya Bakken & Braden.
  • Strooi de reepjes en de rest van het achtergehouden garnituur over de gazpacho.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 1 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vleesvervangers
Land van herkomst Spanje
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch