Gebakken Witlof met Bacon

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 struikjes witlof
  • 3 eetlepels boter
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel suiker
  • 150 gram bakbacon in plakjes
  • 4 laurierblaadjes

Instructies

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Snijd de stronkjes uit de witlof en halveer de witlof in de lengte.
  • Vet een braadslede in met 1 eetlepel boter.
  • Leg de witlof erin.
  • Schenk 1 cm kokend water, citroensap en suiker in de braadslede.
  • Dek af met aluminiumfolie.
  • Bak de witlof in de oven gedurende 10 minuten zachtjes.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 240°C.
  • Wikkel plakjes bacon om de witlof, steek een blaadje laurier eronder en leg ze in de braadslede.
  • Bedek de puntjes van de witlof met aluminiumfolie.
  • Verdeel de rest van de boter in vlokken over de witlof.
  • Bak in de oven gedurende nog eens 20 minuten, tot de witlof gaar is en de bacon knapperig.
  • Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes.
  • Schik de witlof op een schaal en garneer met peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze gebakken witlof met bacon gaat goed samen met een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir of een Beaujolais.

Voedingswaarden

Calories: 215 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 16 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Varkensvlees
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij
Feestdagen etc Kerst