Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Instructies
- Maak de witlof schoon en verwijder het bittere deel aan de onderkant.
- Kook de witlof gaar in water.
- Laat de gekookte witlof uitlekken in een vergiet.
- Verhit een beetje boter in een koekenpan tot deze lichtbruin wordt.
- Leg de witlof in de pan en strooi gekruid paneermeel over de bovenkant.
- Als de onderkant goudbruin kleurt, draai de witlof dan om.
- Zorg ervoor dat de witlof rondom mooi bruin wordt.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de gebakken witlof met gekookte aardappelen en vlees naar keuze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht. De zuren en fruitigheid van de wijn complementeren de milde smaak van de witlof.
Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht. De zuren en fruitigheid van de wijn complementeren de milde smaak van de witlof.