Gebakken Witlof met Gekruid Paneermeel

Gebakken Witlof met Gekruid Paneermeel

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 stronken witlof
  • Een klein beetje boter bijvoorbeeld Croma
  • Gekruid paneermeel
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Maak de witlof schoon en verwijder het bittere deel aan de onderkant.
  • Kook de witlof gaar in water.
  • Laat de gekookte witlof uitlekken in een vergiet.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan tot deze lichtbruin wordt.
  • Leg de witlof in de pan en strooi gekruid paneermeel over de bovenkant.
  • Als de onderkant goudbruin kleurt, draai de witlof dan om.
  • Zorg ervoor dat de witlof rondom mooi bruin wordt.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de gebakken witlof met gekookte aardappelen en vlees naar keuze.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht. De zuren en fruitigheid van de wijn complementeren de milde smaak van de witlof.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Nederland / Zeeland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch