Gefrituurde fetadriehoekjes

Porties: 15 stuks
Voorbereidingstijd 20 minuten
in Airfryer 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 5 vellen fllodeeg ca. 200 gr, ontdooid
  • 1 eierdooier
  • 1 lente-uitje
  • 2 el verse platte peterselie fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr feta
  • peper

Instructies

  • Klop in een kom de eierdooier los en verkruimel de feta erbij.
  • Snijd het lente-uitje fijn.
  • Doe de peterselie en het lente-uitje in de kom en meng.
  • Breng op smaak met peper Snijd elk vel filodeeg in de lengte in drieën.
  • Schep 1 el van het fetamengsel op het uiteinde van elk stuk fllodeeg.
  • Vouw de andere kant van het deeg over de vulling zodat er een driehoek ontstaat.
  • Blijf de driehoek vouwen totdat het hele stuk deeg is gebruikt en de vulling zich in een driehoek van deeg bevindt.
  • Doe hetzelfde met de rest van het fllodeeg en de vulling.
  • Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
  • Bestrijk de driehoekjes met een beetje olie en doe ze in de mand van de Airfryer
  • Schuif de mand in de Airfryer en stel de timer in op 5 minuten.
  • Bak de fetadriehoekjes tot u het signaal van de timer hoort en ze goudbruin zijn.
  • Serveer de driehoekjes op een schaal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Hapjes / Kaas / Warme hapjes
Land van herkomst Griekenland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch