Gegratineerde Karnemelkcrêpes met Kalfsgehakt

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 g kalfsgehakt
  • 1 kopje karnemelk
  • 1 kopje bloem
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel peterselie fijngesneden
  • 1 lente-uitje versnipperd
  • Stukje wortel fijngehakt
  • ¼ ui
  • 100 g boter
  • 250 ml kalfsfond
  • 2 eetlepels geraspte Emmentaler
  • Zout
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • Ovenvaste schaal

Instructies

  • Roer karnemelk, bloem, 1 ei met zout en nootmuskaat tot een mooi crêpesbeslag.
  • Meng gehakt met paneermeel, peterselie, wortel, ui, lente-uitje en 1 ei.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Bak crêpes en bestrijk ze met het gehaktmengsel.
  • Rol ze op, snijd schuin doormidden en leg ze in een met boter ingevette ovenschaal.
  • Bestrooi met geraspte Emmentaler.
  • Giet kalfsfond over de crêpes.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 180ºC gedurende 25-30 minuten, tot ze gaar en mooi bruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke gegratineerde karnemelkcrêpes met kalfsgehakt!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst Zwitserland