Gegratineerde Karnemelkcrêpes met Kalfsgehakt
Ingrediënten
- 350 g kalfsgehakt
- 1 kopje karnemelk
- 1 kopje bloem
- 2 eieren
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 eetlepel peterselie fijngesneden
- 1 lente-uitje versnipperd
- Stukje wortel fijngehakt
- ¼ ui
- 100 g boter
- 250 ml kalfsfond
- 2 eetlepels geraspte Emmentaler
- Zout
- Peper
- Nootmuskaat
- Ovenvaste schaal
Instructies
- Roer karnemelk, bloem, 1 ei met zout en nootmuskaat tot een mooi crêpesbeslag.
- Meng gehakt met paneermeel, peterselie, wortel, ui, lente-uitje en 1 ei.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Bak crêpes en bestrijk ze met het gehaktmengsel.
- Rol ze op, snijd schuin doormidden en leg ze in een met boter ingevette ovenschaal.
- Bestrooi met geraspte Emmentaler.
- Giet kalfsfond over de crêpes.
- Bak in een voorverwarmde oven op 180ºC gedurende 25-30 minuten, tot ze gaar en mooi bruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke gegratineerde karnemelkcrêpes met kalfsgehakt!