Gegrilde Kip-Courgettespiezen met Gepofte Aardappel en Gebakken Bonen

Deze gegrilde kip-courgettespiezen met gepofte aardappel en gebakken bonen vormen een smakelijk en voedzaam gerecht, perfect voor een zomerse maaltijd. De combinatie van malse kip, knapperige courgette, romige aardappel en hartige bonen zorgt voor een heerlijke smaakervaring.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • magnetron
  • grill

Ingrediënten

  • 1 pak pofaardappelen met yoghurt-knoflooksaus CêlaVita
  • 2 uien in ringen
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • eetlepels olijfolie
  • 2 tomaten in stukjes
  • 1 pot witte bonen
  • ½ eetlepel oregano
  • 8 kipfilet in blokjes
  • 3 eetlepels basilicum geknipt

Instructies

  • Prik enkele gaatjes in de pakken pofaardappel en zet ze in de magnetron op 700 watt.
  • Laat ze in ongeveer 30 minuten gaar worden.
  • Fruit intussen de uien met de knoflook 5 minuten in de hete olie.
  • Voeg de witte bonen toe en bak ze 5 minuten al omscheppend mee.
  • Schep de tomatenstukjes en de oregano erdoor.
  • Bereid de kip-courgettespiezen volgens de aanwijzingen op de verpakking op het rooster van een gloeiende barbecue of onder de voorverwarmde grill.
  • Strooi het basilicum over de bonen.
  • Serveer de spiezen met de gepofte aardappelen en de gebakken bonen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse Sauvignon Blanc, zoals Andes Peaks Sauvignon Blanc, zou goed samengaan met dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Magnetron koken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij