Gekarameliseerde Appels met Muntsaus

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 takjes munt 15 g
  • 10 g pure chocolade
  • 2 Franse Golden Delicious appels
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels appelsap

Instructies

Voorbereiden:

  • Houd 2 toefjes munt apart voor garnering en knip de rest fijn in een kopje.
  • Hak de pure chocolade in kleine stukjes.
  • Schil de appels en verwijder met een appelboor het klokhuis.
  • Snijd de appels in plakken van ongeveer 1 cm dikte.
  • Bestrooi beide kanten van de plakjes appel met vanillesuiker.

Muntsaus maken:

  • Verhit de boter in een koekenpan.
  • Laat de suiker al roerend smelten tot het mengsel lichtbruin kleurt.
  • Leg de plakjes appel in de pan en bak ze aan beide kanten lichtbruin op hoog vuur gedurende ongeveer 3 minuten.
  • Keer de plakjes halverwege om.
  • Voeg 1 eetlepel appelsap toe aan de appels en laat nog even meewarmen.
  • Haal de pan van het vuur en verdeel de plakjes appel over twee borden.

Muntsaus bereiden:

  • Voeg de resterende appelsap toe aan het bakvet in de pan en roer de aanbaksels los.
  • Roer de fijngeknipte munt door de saus.

Serveren:

  • Schenk de muntsaus over de plakjes appel.
  • Strooi de gehakte chocolade eroverheen.
  • Garneer met de achtergehouden toefjes munt.
  • Serveer met een toef slagroom of een bolletje vanilleroomijs.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke gekarameliseerde appels met muntsaus als dessert, eventueel met een bolletje vanilleroomijs erbij voor extra smaak.

Opmerkingen:

Pas op bij het smelten van de suiker, omdat deze erg heet kan worden. Wees voorzichtig tijdens het bereiden van de karamelsaus.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 31 g | Protein: 1 g | Vet: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch