Gekarameliseerde Appels met Muntsaus
Ingrediënten
- 3 takjes munt 15 g
- 10 g pure chocolade
- 2 Franse Golden Delicious appels
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels boter of margarine
- 2 eetlepels suiker
- 3 eetlepels appelsap
Instructies
Voorbereiden:
- Houd 2 toefjes munt apart voor garnering en knip de rest fijn in een kopje.
- Hak de pure chocolade in kleine stukjes.
- Schil de appels en verwijder met een appelboor het klokhuis.
- Snijd de appels in plakken van ongeveer 1 cm dikte.
- Bestrooi beide kanten van de plakjes appel met vanillesuiker.
Muntsaus maken:
- Verhit de boter in een koekenpan.
- Laat de suiker al roerend smelten tot het mengsel lichtbruin kleurt.
- Leg de plakjes appel in de pan en bak ze aan beide kanten lichtbruin op hoog vuur gedurende ongeveer 3 minuten.
- Keer de plakjes halverwege om.
- Voeg 1 eetlepel appelsap toe aan de appels en laat nog even meewarmen.
- Haal de pan van het vuur en verdeel de plakjes appel over twee borden.
Muntsaus bereiden:
- Voeg de resterende appelsap toe aan het bakvet in de pan en roer de aanbaksels los.
- Roer de fijngeknipte munt door de saus.
Serveren:
- Schenk de muntsaus over de plakjes appel.
- Strooi de gehakte chocolade eroverheen.
- Garneer met de achtergehouden toefjes munt.
- Serveer met een toef slagroom of een bolletje vanilleroomijs.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke gekarameliseerde appels met muntsaus als dessert, eventueel met een bolletje vanilleroomijs erbij voor extra smaak.
Opmerkingen:
Pas op bij het smelten van de suiker, omdat deze erg heet kan worden. Wees voorzichtig tijdens het bereiden van de karamelsaus.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 31 g | Protein: 1 g | Vet: 10 g