Geurige Saffraanrijst met Malse Kalfsvleesreepjes

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 150 gram rijst
  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 dadels zonder pit, in stukjes
  • 300 ml vleesbouillon van tablet
  • 2 kalfschnitzels
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Instructies

  • Verhit in een pan met dikke bodem 1 eetlepel olie.
  • Fruit hierin de ui, rijst en saffraandraadjes gedurende 2-3 minuten zachtjes, tot de rijstkorrels goudgeel glanzen.
  • Voeg de helft van de kaneel en de dadels toe en schenk de vleesbouillon erbij.
  • Kook de rijst afgedekt volgens de instructies op de verpakking gaar.
  • Snijd het kalfsvlees in dunne reepjes en kruid met zout, veel peper en de rest van de kaneel.
  • Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak hierin het vlees al omscheppend gedurende 3-4 minuten.
  • Voeg de pijnboompitten toe en bak nog 2-3 minuten mee, tot ze goudbruin zijn.
  • Schep de saffraanrijst op twee borden en leg de gebakken kalfsvleesreepjes erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een frisse salade van waterkers met partjes sinaasappel.

Wijnadvies

Een Trio White Concha y Toro vormt een smaakvolle aanvulling op dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Rijst