Geurige Saffraanrijst met Malse Kalfsvleesreepjes
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 150 gram rijst
- 1 envelopje saffraandraadjes
- 1 theelepel kaneel
- 4 dadels zonder pit, in stukjes
- 300 ml vleesbouillon van tablet
- 2 kalfschnitzels
- Zout en peper
- 2 eetlepels pijnboompitten
Instructies
- Verhit in een pan met dikke bodem 1 eetlepel olie.
- Fruit hierin de ui, rijst en saffraandraadjes gedurende 2-3 minuten zachtjes, tot de rijstkorrels goudgeel glanzen.
- Voeg de helft van de kaneel en de dadels toe en schenk de vleesbouillon erbij.
- Kook de rijst afgedekt volgens de instructies op de verpakking gaar.
- Snijd het kalfsvlees in dunne reepjes en kruid met zout, veel peper en de rest van de kaneel.
- Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak hierin het vlees al omscheppend gedurende 3-4 minuten.
- Voeg de pijnboompitten toe en bak nog 2-3 minuten mee, tot ze goudbruin zijn.
- Schep de saffraanrijst op twee borden en leg de gebakken kalfsvleesreepjes erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse salade van waterkers met partjes sinaasappel.