Gnocchi a la Romana
Serveer de Gnocchi a la Romana als heerlijk bijgerecht met de rijke smaak van Parmezaanse kaas en boter. De knapperige bovenkant geeft een heerlijk contrast met de zachte binnenkant van de gnocchi. Buon appetito!
Ingrediënten
- ½ liter melk
- 125 gram griesmeel
- 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
- Zout
- Nootmuskaat
- 2 eieren losgeklopt
- 55 gram boter + extra vlokken om erop te leggen
- 50 gram belegen kaas
Instructies
Voorbereiden:
- Breng de melk aan de kook.
- Kook op laag vuur onder voortdurend roeren het griesmeel in ongeveer 5 minuten gaar.
- Voeg van het vuur af de Parmezaanse kaas, zout, nootmuskaat, eidooiers en 30 gram boter toe.
- Roer goed door.
- Schep het mengsel op een stuk plasticfolie en vorm het tot een rol.
- Laat het ongeveer 1 uur in de koelkast opstijven.
- Snijd het vervolgens in plakken van ongeveer 1 cm dik.
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schik de gnocchi dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal.
- Verdeel belegen kaas en de rest van de boter in vlokjes over de gnocchi.
- Bak in de oven gedurende ongeveer 40 minuten, totdat de gnocchi goudbruin en gaar is.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 1 mg | Sugar: 3 g