Griekse Feta Gehaktballen
Ingrediënten
- 300 g gekruid gehakt
- 16 Feta blokjes 4 per gehaktbal
- Peper en zout naar smaak
- 1 ei
- ½ ui fijn gesnipperd
- 2 tenen knoflook geperst
- Boter om te bakken
Instructies
- Kneed het ei door het gehakt in een grote kom.
- Voeg de gesnipperde ui, geperste knoflook, peper en zout toe aan het gehakt en kneed alles goed door elkaar.
- Verdeel het gehaktmengsel in vier gelijke delen.
- Druk 3-4 blokjes feta in het midden van elk gehaktmengsel en vorm er dan een bal van.
- Verhit flink wat boter in een pan op middelhoog vuur.
- Leg de gehaktballen voorzichtig in de pan en laat ze rustig bruin worden gedurende ongeveer 5 minuten.
- Verhoog vervolgens het vuur een beetje om een mooie bruine kleur te krijgen en bak nog eens 5 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze Griekse gehaktballen met feta passen goed bij een frisse Griekse witte wijn, zoals Assyrtiko, of een lichte rode wijn zoals Xinomavro.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 18 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 1 g