Griekse Keftedes
Gehaktballen
Ingrediënten
- 1 teen knoflook
- 15 g peterselie
- 1 ei
- 2 sneetjes witbrood glutenvrij brood indien nodig
- 300 g gehakt
- 3 eetlepels olie
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Pel en snipper de knoflookteen.
- Hak de peterselie fijn.
- Klop het ei los in een kom.
- Verwijder de korstjes van het witbrood en verkruimel het brood.
- Meng het gehakt in een andere kom met het losgeklopte ei, de gesnipperde knoflook, het verkruimelde witbrood en de helft van de fijngehakte peterselie.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Vorm 4 gehaktballen van het mengsel.
- Verhit de olie in een braadpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
- Bak de gehaktballen rondom goudbruin.
- Zet het vuur laag en laat de gehaktballen nog 10 minuten zachtjes garen, af en toe keren, tot ze gaar zijn van binnen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 340 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 0.5 g