Griekse Keftedes

Gehaktballen
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 15 g peterselie
  • 1 ei
  • 2 sneetjes witbrood glutenvrij brood indien nodig
  • 300 g gehakt
  • 3 eetlepels olie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Pel en snipper de knoflookteen.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Klop het ei los in een kom.
  • Verwijder de korstjes van het witbrood en verkruimel het brood.
  • Meng het gehakt in een andere kom met het losgeklopte ei, de gesnipperde knoflook, het verkruimelde witbrood en de helft van de fijngehakte peterselie.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Vorm 4 gehaktballen van het mengsel.
  • Verhit de olie in een braadpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
  • Bak de gehaktballen rondom goudbruin.
  • Zet het vuur laag en laat de gehaktballen nog 10 minuten zachtjes garen, af en toe keren, tot ze gaar zijn van binnen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Probeer een Griekse rode wijn zoals een Xinomavro voor een perfecte combinatie met deze Griekse keftedes.

Voedingswaarden

Calories: 340 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 0.5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Griekenland