Halloween cupcakes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 g zachte boter
  • 100 g gewone suiker
  • citroenrasp
  • 200 g bloem
  • 75 ml karnemelk
  • braambessen
  • ananas

eventueel nodig ter versiering:

  • boterroom een deel zachte boter mengen met 1 deel bloemsuiker
  • rolfondant

Instructies

  • Meng de boter de suiker en de citroenrasp.
  • Voeg er al mengend het eitje aan toe.
  • Voeg er vervolgens al mengend 1 deel bloem aan toe, dan de karnemelk en tot slot het tweede deel van de bloem.
  • Meng het deeg niet te lang, hoe meer lucht je erin klopt, hoe meer de cupcakes zullen rijzen en hoe moeilijker het wordt om ze mooi te versieren.
  • Eens het deeg gemengd is, verdeel je het in twee delen.
  • Het ene deel meng je met de braambessen, het andere deel meng je met stukjes ananas.
  • Verwarm de oven voor op 160°C, vul een cupcake-bakplaat met cupjes en spuit daarin mooie dotten deeg.
  • Bak 25 minuten af op 160°C en laat de cupcakes afkoelen.
  • Voor de versiering kun je de boterroom kleuren met kleurstof – zwart en oranje voor Halloween – en rolfondant in dezelfde kleuren uitrollen om er vormpjes uit te steken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Halloween