Hartig zoet cashewnotentaartje

Allerhande 2003
Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g bloem + extra om te bestuiven
  • 150 g extra belegen kaas geraspt
  • mespunt witte peper
  • 125 g boter koude
  • 3 el honing puur
  • 125 ml slagroom
  • 200 g gezouten cashewnoten grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Meng in een kom de bloem, kaas en peper.
  • Snijd met twee messen de boter erdoor.
  • Kneed met koele handen snel tot een samenhangend deeg.
  • Laat 15 min. rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van Ø 26 cm.
  • Bekleed de springvorm hiermee.
  • Verwarm de honing in een steelpan.
  • Roer de slagroom erdoor en verhit tot aan de kook.
  • Haal van het vuur en roer de cashewnoten erdoor.
  • Strijk het notenmengsel uit over het deeg.
  • Bak het taartje in het midden van de oven in 45-50 min. gaar en goudbruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

U kunt de taart een dag van tevoren bereiden.
Bewaar afgedekt in de koelkast.
Serveer koud of warm op de dag zelf op in een voorverwarmde oven op 160 °C.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht / Noten / Taart