Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram gedroogde groene erwten
- 2 liter water
- 500 gram haaskarbonaden of krabbetjes
- 1 prei fijngesneden
- 1 kleine knolselderij in blokjes gesneden
- 1 rookworst
- Peper & zout
- Fijngesneden selderij
Instructies
- Was de gedroogde groene erwten grondig in 1 liter water.
- Doe de erwten samen met de haaskarbonaden of krabbetjes in een grote pan met deksel, geschikt voor de stoomoven, met een inhoud van 7,5 liter.
- Kookstand: 100 °C
- Kooktijd: 45-60 minuten (volg instructies op de verpakking van de erwten)
- Roer de soep door en voeg 1 liter water, prei, knolselderij en rookworst toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Kookstand: 110 °C
- Kooktijd: 30 minuten
- Strooi fijngesneden selderij over de soep voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
erveer de erwtensoep met roggebrood belegd met katenspek voor een traditionele touch.
Als wijnadvies past een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Malbec goed bij de rijke smaken van de erwtensoep.