Hemelse Bossche Bol Traktatie
Equipment
- 2 Spuitzakken
- Keukenmachine of garde
- Ronde smalle spuitmond
- Ronde brede spuitmond
Ingrediënten
Soezen:
- 200 gram ei
- 200 milliliter water
- 100 gram bloem
- 100 gram boter
- Snuf zout
Chocoladefondant:
- 275 gram pure chocolade
- 200 gram suiker
- 150 milliliter water
- 15 gram cacao
Slagroom:
- 600 milliliter slagroom
- 1 eetlepel kristalsuiker
Instructies
- Breng water met boter aan de kook in een pan.
- Voeg vervolgens bloem en zout toe en roer goed door.
- Laat het beslag garen totdat het dikker wordt en aan de bodem van de pan blijft plakken.
- Haal van het vuur en voeg één voor één de eieren toe, meng goed na elke toevoeging.
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Doe het soezenbeslag in een spuitzak met een grote spuitmond en spuit acht gelijke bollen op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de soezen ongeveer 21 minuten in de oven tot ze goudbruin en gerezen zijn.
- Klop de slagroom met suiker op tot stijve pieken.
- Doe de slagroom in een spuitzak met een kleine spuitmond en bewaar in de koelkast.
- Breng water, suiker en cacao aan de kook in een pan.
- Voeg de pure chocolade toe en roer tot alles goed gemengd is.
- Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
- Maak een klein gaatje aan de onderkant van elke soes en vul ze royaal met de opgeklopte slagroom.
- Doop vervolgens de gevulde soezen ondersteboven in de chocoladefondant en laat ze afkoelen tot de chocolade gestold is.
- Geniet van deze overheerlijke, zelfgemaakte Bossche Bollen als heerlijke traktatie bij de koffie of als dessert na een smakelijk diner!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een zoete dessertwijn zoals een Pedro Ximénez sherry vormt een heerlijke combinatie met deze weelderige Bossche Bollen.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 7 g | Vet: 35 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 25 g