Herfstslaatje

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • knolselderij
  • 4 aardappelen
  • 4 witlofstronken
  • 150 g champignons
  • 1 appel
  • 12 walnoten
  • 100 g latuw
  • 1 citroen
  • 1 bol mayonaise
  • 5 eetlepels room
  • 3 eetlepels natuur yoghurt
  • 1 stevig snuifje paprika
  • zout
  • peper

Instructies

  • schil de knolselderij, snijd hem in schijven, daarna in kleine vierkantjes.
  • Schil de aardappelen, verdeel deze eveneens in stukjes en laat aardappelen en knolselderij in gezouten water (waaraan citroensap is toegevoegd), gedurende 10 tot 15 minuten koken.
  • De blokjes moeten gaar, maar nog stevig zijn.
  • Overgiet met citroensap.
  • Maak de witlofstronken schoon en snijd ze fijn.
  • De champignons verdeelt u in schijfjes, de geschilde appel in partjes.
  • Maak de mayonaise, doe er ofwel de room ofwel de yoghurt bij en breng op smaak (mag niet flauw smaken).
  • Meng alle ingrediënten met deze saus.
  • Bekleed de slakom met blaren van de latuw (goed schoongemaakt) en leg hierop het mengsel.
  • Versier met walnoten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Het is soms beter de champignons te schillen voor ze te wassen, dit hangt af van hun kwaliteit.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Noten / Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Halloween