Herfstslaatje
Ingrediënten
Instructies
- schil de knolselderij, snijd hem in schijven, daarna in kleine vierkantjes.
- Schil de aardappelen, verdeel deze eveneens in stukjes en laat aardappelen en knolselderij in gezouten water (waaraan citroensap is toegevoegd), gedurende 10 tot 15 minuten koken.
- De blokjes moeten gaar, maar nog stevig zijn.
- Overgiet met citroensap.
- Maak de witlofstronken schoon en snijd ze fijn.
- De champignons verdeelt u in schijfjes, de geschilde appel in partjes.
- Maak de mayonaise, doe er ofwel de room ofwel de yoghurt bij en breng op smaak (mag niet flauw smaken).
- Meng alle ingrediënten met deze saus.
- Bekleed de slakom met blaren van de latuw (goed schoongemaakt) en leg hierop het mengsel.
- Versier met walnoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Het is soms beter de champignons te schillen voor ze te wassen, dit hangt af van hun kwaliteit.