Hongaarse Gehaktballen
Ingrediënten
Instructies
- Meng het gehakt in een kom met ei, 1 fijngesneden ui, paneermeel, peper, zout, geperste knoflook, paprikapoeder, 1 eetlepel gehakte peterselie en mosterd.
- Vorm hieruit 4 ballen en laat ze kort opstijven in de koelkast.
- Verhit wat olijfolie en boter in een pan en bak de gehaktballen rondom goudbruin.
- Haal ze uit de pan en zet opzij.
- Snijd de overgebleven ui in halve ringen, de champignons in plakjes en de paprika's in reepjes.
- Bak deze kort aan in het achtergebleven vet in de pan en blus af met de groentebouillon.
- Laat het geheel 5 minuten sudderen.
- Voeg de slagroom en ajvar toe aan de saus.
- Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Bind de saus eventueel met aardappelzetmeel of maïzena.
- Voeg de gehaktballen terug toe aan de paprikasaus en laat ze goed doorwarmen.
- Serveer de gehaktballen gegarneerd met wat extra gehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een fruitige rode wijn zoals een Zweigelt uit Hongarije past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 495 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 28 g | Vet: 35 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 6 g