Honing griesmeelcakejes met sinaasappelsiroop

Allerhande 2003
Porties: 12 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g griesmeel
  • 50 g bloem
  • ½ zakje bakpoeder
  • zout
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 g honing
  • 1 sinaasappel
  • 1 kaneelstokje

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Griesmeel met bloem, bakpoeder en mespunt zout mengen.
  • Eieren splitsen.
  • Eierdooiers loskloppen met olie en honing (4 eetlepels apart houden voor siroop).
  • Eimengsel door griesmeelmengsel scheppen.
  • In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen en luchtig door griesmeelbeslag spatelen.
  • Beslag in ingevette bakvorm schenken.
  • Cake in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken.
  • Sinaasappel schoonboenen en schil fijn raspen.
  • Sinaasappel uitpersen.
  • In steelpan sinaasappelsap met rasp, kaneelstokje en achtergehouden honing tot siroopdikte inkoken.
  • Cake uit vorm nemen, op schaal leggen en warme siroop erover schenken.
  • Warm of koud serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Garneer de cakejes met 2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel.
Serveer ze koel als nagerecht met 150 gram dikke Griekse yoghurt waar 1 eetlepel honing doorheen geroerd is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Nagerecht
Land van herkomst Marokko
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch