Italiaanse Mascarpone-Fruittaartjes

Porties: 8
Bereidingstijd: 20 minuten
marinetijd 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram gemengd rood fruit zoals aardbeien, rode bessen en frambozen
  • 2 eetlepels Crème de Cassis likeur / Fraise des Bois
  • 8 beschuitbollen
  • 300 gram Mascarpone
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • potje frambozenjam
  • 2 eetlepels gepelde pistachenoten grof gehakt
  • 4 eetlepels rode dessertsaus

Instructies

  • Schep de aardbeien (in plakjes), de bessen (gerist) en de frambozen om met de likeur.
  • Laat het fruit gedurende 1 uur in de likeur marineren.
  • Schep het fruit af en toe om en laat het uitlekken.
  • Klop de Mascarpone los met de vanillesuiker.
  • Snijd de beschuitbollen overlangs doormidden.
  • Bestrijk de onderste helften royaal met jam en breng daarop 4 laagjes Mascarpone en gemarineerd fruit aan (houd wat Mascarpone apart voor de garnering).
  • Dek af met de bovenste helften van de beschuitbollen, verdeel de rest van de Mascarpone erover, bestrooi met de gehakte pistachenoten en lepel er de dessertsaus overheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart
Land van herkomst Italië