Jabchae

Japchae is een populair Koreaans gerecht voor jong en oud. De basis van japchae zijn glasnoedels, gemaakt van zoete aardappel (dangmyeon, 당면), gemixt met diverse fijngesneden groenten (wortel, uien, spinazie, paddenstoelen) en rundvlees.
Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak Korean potato vermicelli
  • Japchae saus
  • 200 g malse rundvlees
  • 120 g shiitake mushroom
  • 1 ui
  • 100 g fijngesneden wortelen
  • 100 g spinazie

Instructies

  • Breng een grote pan met water aan de kook.
  • Voeg de noedels toe en kook ze gedurende 5 minuten.
  • Giet het water uit, spoel de noedels af onder de kraan en laat ze goed uitlekken.
  • Met behulp van een schaar, knip je de noedels in stukken van 10 cm.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een pan, bak de uien tot ze geurig worden, voeg vervolgens het rundvlees en de shiitake paddenstoelen toe.
  • Roerbak ze even snel en voeg daarna 4 eetlepels japchae saus toe.
  • Blancheer de spinazie in kokend water en spoel ze af onder de kraan (koud water).
  • Knijp voorzichtig het vocht eruit.
  • Mix de glasnoedels en de groenten goed door elkaar
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Noedels / Rundvlees
Land van herkomst Korea