Karamel Havermout Koekjes & Crème Brûlée Cappuccino
Equipment
- mixer of keukenmachine
- plastic folie
- Cappuccino-kopje
Ingrediënten
- 100 gram boter
- 100 gram rietsuiker
- 1 ei
- 180 gram bloem
- 50 gram havermout
- 40 gram Noten
- ½ theelepel bakpoeder
- 2 snufjes zout
- 1 Cup Caramelito
Instructies
- Voeg de boter en suiker toe aan een kom en meng het met een mixer of keukenmachine.
- Voeg de eieren toe en mix het nogmaals.
- Voeg de bloem, havermout, noten, bakpoeder en zout toe aan de kom en mix het geheel totdat er deeg ontstaat.
- Vorm een rol (cilinder vorm) van het deeg, omhul de rol in folie en leg het in de koelkast voor 2 uur.
- Snijd rondjes uit de cilinder en plaats de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de koekjes 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180º.
- Zet een cappuccino-kopje onder uw Nespresso machine en bereid een cappuccino van de Caramelito.
- Sprenkel rietsuiker over de koffie en ga er even overheen met een gasbrander voor een crème brûlée effect.
- Serveer de koffie samen met de havermout koekjes.
- Geniet ervan!
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit is een koffie- en koekjescombinatie en wordt meestal niet met wijn geserveerd. Maar als je wilt experimenteren, zou een zoete dessertwijn zoals een late harvest Riesling goed kunnen passen bij de karameltonen.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 18 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 20 g