Karamel Havermout Koekjes & Crème Brûlée Cappuccino

Porties: 6
Voorbereidingstijd 15 minuten
koeltijd 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 gram boter
  • 100 gram rietsuiker
  • 1 ei
  • 180 gram bloem
  • 50 gram havermout
  • 40 gram Noten
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 2 snufjes zout
  • 1 Cup Caramelito

Instructies

  • Voeg de boter en suiker toe aan een kom en meng het met een mixer of keukenmachine.
  • Voeg de eieren toe en mix het nogmaals.
  • Voeg de bloem, havermout, noten, bakpoeder en zout toe aan de kom en mix het geheel totdat er deeg ontstaat.
  • Vorm een rol (cilinder vorm) van het deeg, omhul de rol in folie en leg het in de koelkast voor 2 uur.
  • Snijd rondjes uit de cilinder en plaats de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180º.
  • Zet een cappuccino-kopje onder uw Nespresso machine en bereid een cappuccino van de Caramelito.
  • Sprenkel rietsuiker over de koffie en ga er even overheen met een gasbrander voor een crème brûlée effect.
  • Serveer de koffie samen met de havermout koekjes.
  • Geniet ervan!

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit is een koffie- en koekjescombinatie en wordt meestal niet met wijn geserveerd. Maar als je wilt experimenteren, zou een zoete dessertwijn zoals een late harvest Riesling goed kunnen passen bij de karameltonen.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 18 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Warme dranken