Kedgeree van Astrid Veltman

(kruidige rijst)
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 uien
  • 3 cm gember verse
  • 4 groene pepers
  • 1 pakje kokosmelkpoeder
  • 3 eetlepel(s) olie
  • 50 gram amandelen gepelde
  • 50 gram rozijnen
  • 250 gram rijst
  • 100 gram linzen
  • zout
  • ½ theelepel komijnzaad
  • 10 kardemompeulen
  • 10 kruidnagels
  • 1 stokje kaneel
  • 2 eetlepel(s) suiker

Instructies

  • Pel en snipper de uien.
  • Schil en rasp de gember.
  • Snijd de pepers (zonder zaadjes) in stukjes.
  • Los het kokosmelkpoeder op in 2,5 dl water.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan.
  • Fruit de amandelen en de rozijnen tot de amandelen licht gekleurd zijn.
  • Schep ze uit de pan en fruit de uien en pepers in dezelfde olie.
  • Kook de rijst en de linzen 10 minuten op zacht vuur in 2 dl water met zout.
  • Voeg de amandelen (houd er een paar achter), de rozijnen, uien, pepers,
  • gember, kokosmelk, komijn, kardemom, kruidnagels, kaneel en suiker toe.
  • Kook het gerecht in ± 20 minuten gaar.
  • Schep het luchtig door elkaar.
  • Garneer met de achtergehouden amandelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch