Kedgeree van Astrid Veltman
(kruidige rijst)
Ingrediënten
- 3 uien
- 3 cm gember verse
- 4 groene pepers
- 1 pakje kokosmelkpoeder
- 3 eetlepel(s) olie
- 50 gram amandelen gepelde
- 50 gram rozijnen
- 250 gram rijst
- 100 gram linzen
- zout
- ½ theelepel komijnzaad
- 10 kardemompeulen
- 10 kruidnagels
- 1 stokje kaneel
- 2 eetlepel(s) suiker
Instructies
- Pel en snipper de uien.
- Schil en rasp de gember.
- Snijd de pepers (zonder zaadjes) in stukjes.
- Los het kokosmelkpoeder op in 2,5 dl water.
- Verhit de olie in een grote koekenpan.
- Fruit de amandelen en de rozijnen tot de amandelen licht gekleurd zijn.
- Schep ze uit de pan en fruit de uien en pepers in dezelfde olie.
- Kook de rijst en de linzen 10 minuten op zacht vuur in 2 dl water met zout.
- Voeg de amandelen (houd er een paar achter), de rozijnen, uien, pepers,
- gember, kokosmelk, komijn, kardemom, kruidnagels, kaneel en suiker toe.
- Kook het gerecht in ± 20 minuten gaar.
- Schep het luchtig door elkaar.
- Garneer met de achtergehouden amandelen.