Kersenflensjes
Equipment
- Kersenontpitter
Ingrediënten
- 75 g gezeefde bloem
- 2 eieren
- 150 ml melk
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 100 g mascarpone
- 2 zakjes vanillesuiker of gewone suiker
- Sap van ½ citroen
- 100 g kersen
Instructies
- Kook de ontpitte kersen gedurende 2 minuten met 1 zakje vanillesuiker en 50 ml water.
- Laat ze afkoelen.
- Klop de eieren los met de melk en de helft van de olie.
- Doe de gezeefde bloem met een snufje zout in een andere kom en maak in het midden een kuiltje.
- Schenk de helft van het eimengsel erbij en roer het tot een glad beslag.
- Schenk al roerend de rest van het eimengsel erbij tot de klontjes verdwenen zijn.
- Verhit 1 theelepel olie in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag.
- Verdeel een grote lepel beslag over de koekenpan.
- Bak het flensje tot de bovenkant droog wordt en keer het om, zodat de andere kant bruin wordt.
- Herhaal dit voor de rest van het beslag.
- Meng de mascarpone met de rest van de vanillesuiker en het citroensap.
- Leg op elk flensje een lepel mascarpone en de gekookte kersen.
- Serveer warm.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 19 g | Protein: 8 g | Vet: 27 g