Kerstster gevuld met Nutella en Speculoos
Een heerlijke variatie op de klassieke Nutella-gevulde lekkernijen, deze Kerstster combineert de zalige smaken van speculoospasta en hazelnootpasta. Snel en eenvoudig te bereiden, deze feestelijke lekkernij zal zeker in de smaak vallen tijdens de feestdagen.
Equipment
Ingrediënten
- 6 speculooskoekjes
- 4 eetlepels speculoospasta
- 4 eetlepels hazelnootpasta
- 2 grote plakken vers bladerdeeg
- 1 ei
- 1 eetlepel poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg een rond bord op de plakken bladerdeeg en snijd er een cirkel uit.
- Bewaar één cirkel in de koelkast voor later gebruik.
- Besmeer een van de cirkels met speculoospasta en verkruimel de speculooskoekjes erover.
- Plaats dit even in de koelkast en haal het andere plak bladerdeeg eruit.
- Besmeer deze met hazelnootpasta en leg de twee cirkels met de besmeerde kanten op elkaar.
- Plaats een glas (ongeveer 7 cm breed) in het midden als leidraad en snijd het deeg zestien keer in.
- Draai de stroken twee keer naar buiten en druk de uiteinden aan elkaar.
- Bestrijk met geklutst ei en bak de Kerstster 23 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de Kerstster afkoelen en bestuif met poedersuiker voor het serveren.