Kerstster gevuld met Nutella en Speculoos

Een heerlijke variatie op de klassieke Nutella-gevulde lekkernijen, deze Kerstster combineert de zalige smaken van speculoospasta en hazelnootpasta. Snel en eenvoudig te bereiden, deze feestelijke lekkernij zal zeker in de smaak vallen tijdens de feestdagen.
Porties: 1 Kerstster
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 speculooskoekjes
  • 4 eetlepels speculoospasta
  • 4 eetlepels hazelnootpasta
  • 2 grote plakken vers bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 eetlepel poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg een rond bord op de plakken bladerdeeg en snijd er een cirkel uit.
  • Bewaar één cirkel in de koelkast voor later gebruik.
  • Besmeer een van de cirkels met speculoospasta en verkruimel de speculooskoekjes erover.
  • Plaats dit even in de koelkast en haal het andere plak bladerdeeg eruit.
  • Besmeer deze met hazelnootpasta en leg de twee cirkels met de besmeerde kanten op elkaar.
  • Plaats een glas (ongeveer 7 cm breed) in het midden als leidraad en snijd het deeg zestien keer in.
  • Draai de stroken twee keer naar buiten en druk de uiteinden aan elkaar.
  • Bestrijk met geklutst ei en bak de Kerstster 23 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de Kerstster afkoelen en bestuif met poedersuiker voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte zoete wijn zoals een Moscato d'Asti past perfect bij de romige textuur van de Nutella en de warme kruidige tonen van speculoos.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Chocolade
Feestdagen etc Kerst