Kleverige honing gembercake

Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Cake

  • 340 g honing
  • 250 g pompoenvruchtvlees
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda of zuiveringszout
  • 1 snufje zout
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl koekkruiden
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 citroen

Glazuur

  • 4 el poedersuiker
  • 2 el citroensap
  • 4 stukjes gekonfijte gember

Instructies

Cake

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier.
  • Vet het bakpapier ook nog lichtjes in.
  • Rasp de pompoen.
  • Meng de bloem met het zout, bakpoeder, zuiveringszout, gember, kruiden en nootmuskaat.
  • Maak een kuiltje in het midden.
  • Verwarm de honing in de magnetron, voeg de pompoensnippers toe en roer goed door.
  • Voeg het pompoenmengsel toe aan de droge ingrediënten (in het kuiltje) en meng deze stukje bij beetje door het pompoenmengsel met een siliconen garde, tot je een nat beslag hebt.
  • Bak de cake circa 45 minuten in het midden van de oven gaar.
  • Laat de cake afkoelen op een rooster.

Glazuur

  • Meng alle ingrediënten goed met elkaar en sprenkel over de cake.

Notities / Tips / Wijnadvies

Laat de cake goed afkoelen voor je het bakpapier losmaakt. Omdat er geen vet in deze cake zit, kan hij plakkerig zijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch