Kruidige Koolrabi Clubsandwich

Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 koolrabi geschild en in dunne plakken gesneden
  • 100 g verse light roomkaas
  • 30 g grofgesneden rucolasla
  • 8 sneetjes geroosterd meergranenbrood
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 4 plakjes gegrilde achterham

Instructies

  • Roer de roomkaas los in een kom en meng het met de grofgesneden rucolasla.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Besmeer 4 sneetjes brood royaal met het roomkaasmengsel en beleg ze met de plakjes koolrabi.
  • Besmeer de overgebleven 4 sneetjes brood dun met mosterd en beleg ze met de plakjes achterham.
  • Maak twee stapels door op een sneetje brood eerst een plakje roomkaas-koolrabi, dan een sneetje ham en vervolgens weer een plakje roomkaas-koolrabi te leggen.
  • Dek de stapels af met de overgebleven sneetjes brood en snijd ze diagonaal doormidden.
  • Steek elke clubsandwich vast met een prikker en serveer ze direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay, vormt een goede aanvulling op de kruidige en hartige smaken van deze sandwich.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 15 g | Vet: 8 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Lunch / Varkensvlees