Libanese gehaktballetjes
Ingrediënten
- 500 Gr rundergehakt
- 50 Gr pijnboompitten
- 2 el tomatenpuree
- 2 tl kaneel
- 1 tl paprikapoeder
- 1 flinke snuf chilipoeder
- 1 ui fijngesneden
- 4 el arachideolie
- 1 citroen Geraspte schil er van
- 1 blikje tomatenblokjes
- 2 Citroëns in halve plakken gesneden
- 1 tl zwarte peper
- 1 geperst teentje knoflook
- Zout naar smaak
Instructies
- Pak een grote kom
- Pak het gehakt, tomaten puree, pijnboompitten, zout zwarte peper, kaneel, knoflook, paprikapoeder en Chilipoeder.
- Meng dit alles met de hand tot een grote bal.
- Rol met vochtige handen de kleine balletjes en zet dit in de koelkast.
- Pak een koekenpan en verhit de olie, bak hierna de uien tot ze beginnen te kleuren.
- Schep de uien eruit en braad nu de gehaktballetjes mooi bruin.
- voeg de gefruite ui en citroenrasp en de tomatenblokjes toe.
- 1t min laten stoven.
- Serveer de gehaktballetjes met de citroenschijfjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heerlijk bij couscous of rijst met haricots verts.