Libanese gehaktballetjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 Gr rundergehakt
  • 50 Gr pijnboompitten
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 flinke snuf chilipoeder
  • 1 ui fijngesneden
  • 4 el arachideolie
  • 1 citroen Geraspte schil er van
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 2 Citroëns in halve plakken gesneden
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 geperst teentje knoflook
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Pak een grote kom
  • Pak het gehakt, tomaten puree, pijnboompitten, zout zwarte peper, kaneel, knoflook, paprikapoeder en Chilipoeder.
  • Meng dit alles met de hand tot een grote bal.
  • Rol met vochtige handen de kleine balletjes en zet dit in de koelkast.
  • Pak een koekenpan en verhit de olie, bak hierna de uien tot ze beginnen te kleuren.
  • Schep de uien eruit en braad nu de gehaktballetjes mooi bruin.
  • voeg de gefruite ui en citroenrasp en de tomatenblokjes toe.
  • 1t min laten stoven.
  • Serveer de gehaktballetjes met de citroenschijfjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heerlijk bij couscous of rijst met haricots verts.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees
Land van herkomst Libanon