Mediterrane Pizzarolletjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
  • 250 g roomkaas
  • 1 eetlepel gehakte kappertjes
  • 75 g gedroogde tomaten in reepjes gesneden
  • 75 g olijven ontpit en in ringetjes gesneden
  • 1 eetlepel fijngesneden verse salie
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • Peper en zout naar smaak
  • 50 g gesmolten kruidenboter
  • Bloem voor bestuiving

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte).
  • Verwerk het deeg direct uit de koelkast.
  • Meng voor de vulling alle ingrediënten, behalve de kruidenboter en bloem, in een kom en breng op smaak met peper en zout.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en verwijder het bakpapier.
  • Bestrijk het deeg gelijkmatig met de vulling, maar houd een rand van 2 cm vrij.
  • Rol het deeg op vanaf de onderkant van de rand en snijd het vervolgens om de 2-3 cm in, maar snijd niet helemaal door.
  • Vouw elk tweede stukje deeg naar de andere kant om een gevlochten effect te creëren.
  • Bak het gevlochten brood in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten, of tot het goudbruin en knapperig is.
  • Bestrijk het warme brood direct na het bakken met gesmolten kruidenboter.
  • Serveer warm als bijgerecht of als snack.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de smaken van de tomaten en olijven.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 12 g | Vet: 28 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Brood / Hartige taart / Pizza / Snack / Warme hapjes
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch