Paasbrood Wentelteefjes met Appel-Basilicumsalsa

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 sneetjes paasbrood
  • 3 appels
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels gemberjam
  • 2 eetlepels verse basilicum in dunne reepjes
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel gemalen kardemom of kaneel
  • 300 ml melk
  • Vloeibare margarine
  • Poedersuiker

Instructies

  • Schil de appels, snijd ze in stukjes en breng ze in een pan met het sinaasappelsap en de gemberjam aan de kook.
  • Kook de appels in 8-10 minuten tot een compote.
  • Laat de compote afkoelen en schep het basilicum erdoor.
  • Klop in een kom de eieren met suiker en kardemom tot een romig mengsel en klop de melk erdoor.
  • Haal de sneetjes paasbrood door dit mengsel en leg ze in een diep bord.
  • Schenk de rest van het eimengsel erover.
  • Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de sneetjes in ongeveer 4 minuten goudbruin en krokant.
  • Leg de wentelteefjes op 4 borden, bestuif ze met poedersuiker en schep de appelsalsa ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze Paasbrood Wentelteefjes met Appel-Basilicumsalsa kunnen goed worden geserveerd met een lichte mousserende wijn zoals Prosecco of een fruitige witte wijn zoals Riesling.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Fruit / Lunch / Ontbijt
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Pasen