Paasbrood Wentelteefjes met Appel-Basilicumsalsa
Ingrediënten
- 4 sneetjes paasbrood
- 3 appels
- Sap van 1 sinaasappel
- 2 eetlepels gemberjam
- 2 eetlepels verse basilicum in dunne reepjes
- 2 eieren
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel gemalen kardemom of kaneel
- 300 ml melk
- Vloeibare margarine
- Poedersuiker
Instructies
- Schil de appels, snijd ze in stukjes en breng ze in een pan met het sinaasappelsap en de gemberjam aan de kook.
- Kook de appels in 8-10 minuten tot een compote.
- Laat de compote afkoelen en schep het basilicum erdoor.
- Klop in een kom de eieren met suiker en kardemom tot een romig mengsel en klop de melk erdoor.
- Haal de sneetjes paasbrood door dit mengsel en leg ze in een diep bord.
- Schenk de rest van het eimengsel erover.
- Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de sneetjes in ongeveer 4 minuten goudbruin en krokant.
- Leg de wentelteefjes op 4 borden, bestuif ze met poedersuiker en schep de appelsalsa ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Paasbrood Wentelteefjes met Appel-Basilicumsalsa kunnen goed worden geserveerd met een lichte mousserende wijn zoals Prosecco of een fruitige witte wijn zoals Riesling.