Pad Thai met garnalen van Christine Brekelmans

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 180 Gr dikke rijstnoedels of mie
  • 75 Gr ongezouten pinda’s fijn hakken en roosteren in een bakpan
  • 1 el olie
  • 1 rode peper in ringetjes
  • 1 teentje knoflook fijn geperst
  • 2 cm gember geraspte
  • 3 lente-uitjes in fijne ringetjes gesneden
  • 200 Gr wokgarnalen
  • 100 Gr taugé
  • 1 tl trassi
  • 2 el palmsuiker
  • 1 el tamarindepasta
  • 2 eieren losgeklopt
  • 2 tl limoensap vers
  • Vissaus naar smaak
  • 1 bosje koriander fijn gehakt

Instructies

  • Kook d noedels, maar niet te zacht, moeten nog wokken.
  • Verwarm nu een wok op hoog vuren voeg Chili, knoflook,gember, deel lente-ui toe en roerbak deze1à2 min.
  • Voeg dan de garnalen en de vis toe en wok deze in 5 min.
  • tot de garnalen roze kleuren.
  • Nu de tagé, trassi, palmsuiker en tamarinde paste toe.
  • Voeg nu de noedels toe en goed mengen.
  • Schuif nu alles aan de kant en roerbak het losgeklopte ei en dan wanneer deze gaar zijn, door de noedels mengen.
  • Breng op smaak met limoensap en een beetje vissaus.
  • Strooi nu de uiringetjes en pinda’s over de schotel.
  • Meteen uit serveren in een kom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Noedels / Zeevruchten
Land van herkomst Thailand