Panna Cotta met Lauriersiroop en Aardbeien

Allerhande 07 2005
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
opstijven in de koelkast 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 gram aardbeien in plakjes gesneden
  • 6 blaadjes basilicum fijngehakt
  • 1 vanillestokje in stukjes gesneden
  • 150 gram suiker
  • 10 blaadjes laurier
  • 4 blaadjes gelatine
  • 4 eetlepels melk
  • 200 ml slagroom
  • 350 ml volle kwark
  • 2 eetlepels grappa

Instructies

  • Meng de plakjes aardbeien met fijngehakte basilicum en zet apart.
  • Maal in een keukenmachine het vanillestokje met suiker fijn.
  • Breng 100 gram van de vanillesuiker met 100 ml water aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken om een siroop te maken.
  • Verwijder de nerf van de laurierblaadjes.
  • Giet kokend water over de blaadjes, neem ze direct uit het water en snijd ze zeer fijn.
  • Pureer de laurierblaadjes met enkele eetlepels suikersiroop in de keukenmachine tot het zo fijn mogelijk is.
  • Voeg de resterende siroop toe.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Breng in een pan de melk met de helft van de slagroom en de rest van de suiker aan de kook.
  • Laat het ongeveer 10 minuten inkoken tot de helft.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door het roommengsel.
  • Laat het mengsel afkoelen in een kom met ijskoud water tot het lobbig wordt.
  • Klop de resterende slagroom lobbig en meng het met de kwark en grappa door het roommengsel.
  • Verdeel het mengsel over vormpjes en laat het afgedekt in de koelkast ongeveer 4 uur opstijven.
  • Dompel de puddingvormpjes kort in heet water en laat de panna cotta op een bord glijden.
  • Schenk de lauriersiroop erover en garneer het geheel met de plakjes aardbeien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Probeer bij dit dessert een zoete Moscato d'Asti voor een perfecte combinatie van zoetheid en frisheid.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit
Land van herkomst Italië