Panna Cotta met Lauriersiroop en Aardbeien
Allerhande 07 2005
Ingrediënten
- 125 gram aardbeien in plakjes gesneden
- 6 blaadjes basilicum fijngehakt
- 1 vanillestokje in stukjes gesneden
- 150 gram suiker
- 10 blaadjes laurier
- 4 blaadjes gelatine
- 4 eetlepels melk
- 200 ml slagroom
- 350 ml volle kwark
- 2 eetlepels grappa
Instructies
- Meng de plakjes aardbeien met fijngehakte basilicum en zet apart.
- Maal in een keukenmachine het vanillestokje met suiker fijn.
- Breng 100 gram van de vanillesuiker met 100 ml water aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken om een siroop te maken.
- Verwijder de nerf van de laurierblaadjes.
- Giet kokend water over de blaadjes, neem ze direct uit het water en snijd ze zeer fijn.
- Pureer de laurierblaadjes met enkele eetlepels suikersiroop in de keukenmachine tot het zo fijn mogelijk is.
- Voeg de resterende siroop toe.
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Breng in een pan de melk met de helft van de slagroom en de rest van de suiker aan de kook.
- Laat het ongeveer 10 minuten inkoken tot de helft.
- Haal de pan van het vuur.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door het roommengsel.
- Laat het mengsel afkoelen in een kom met ijskoud water tot het lobbig wordt.
- Klop de resterende slagroom lobbig en meng het met de kwark en grappa door het roommengsel.
- Verdeel het mengsel over vormpjes en laat het afgedekt in de koelkast ongeveer 4 uur opstijven.
- Dompel de puddingvormpjes kort in heet water en laat de panna cotta op een bord glijden.
- Schenk de lauriersiroop erover en garneer het geheel met de plakjes aardbeien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Probeer bij dit dessert een zoete Moscato d'Asti voor een perfecte combinatie van zoetheid en frisheid.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Sugar: 25 g