Pastataart
Ingrediënten
- 150 gr groene pasta penne, beetgaar gekookt en uitgelekt
- 150 gr fijngesneden ham
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
- Zout en peper naar smaak
- 4 eetlepels kippenbouillon
- 5 plakjes bladerdeeg
- Boter of olie (om springvorm in te vetten)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng de gekookte en uitgelekte groene pasta met fijngesneden ham, oregano, geraspte
- sinaasappelschil, zout, peper en kippenbouillon.
- Rol 5 plakjes bladerdeeg uit.
- Bekleed een ingevette springvorm van 20 cm doorsnede met het deeg.
- Schep het pastamengsel op het deeg.
- Rol 3 plakjes bladerdeeg uit tot een cirkel van 20 cm doorsnede.
- Bedek de taart met het tweede deegplak, druk de randen goed op elkaar.
- Bak de pastataart in de voorverwarmde oven op 200 °C gedurende 40 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke pastataart als bijgerecht!