Pastataart

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gr groene pasta penne, beetgaar gekookt en uitgelekt
  • 150 gr fijngesneden ham
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 eetlepels kippenbouillon
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • Boter of olie (om springvorm in te vetten)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Meng de gekookte en uitgelekte groene pasta met fijngesneden ham, oregano, geraspte
  • sinaasappelschil, zout, peper en kippenbouillon.
  • Rol 5 plakjes bladerdeeg uit.
  • Bekleed een ingevette springvorm van 20 cm doorsnede met het deeg.
  • Schep het pastamengsel op het deeg.
  • Rol 3 plakjes bladerdeeg uit tot een cirkel van 20 cm doorsnede.
  • Bedek de taart met het tweede deegplak, druk de randen goed op elkaar.
  • Bak de pastataart in de voorverwarmde oven op 200 °C gedurende 40 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke pastataart als bijgerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hartige taart / Pasta
Feestdagen etc Kerst