Pompoensoep met Kokosmelk en Gember
Ingrediënten
- 1 kg pompoen geschild en in blokjes gesneden
- 1 ui grof gehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 stukje gember ongeveer 2 cm, geschild en fijngehakt
- 400 ml kokosmelk
- 1 liter groentebouillon
- 1 theelepel kerriepoeder
- Olijfolie
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Pompoenpitten en kokosvlokken voor garnering
Instructies
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan.
- Bak de ui, knoflook en gember tot ze zacht zijn.
- Voeg de pompoenblokjes toe en bak even mee.
- Strooi het kerriepoeder over de groenten en roer goed door.
- Giet de groentebouillon en kokosmelk in de pan.
- Breng aan de kook en laat sudderen tot de pompoen zacht is.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
- Breng op smaak met zout en zwarte peper.
- Serveer de pompoensoep in kommen, gegarneerd met pompoenpitten en kokosvlokken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze warme, romige soep als een smakelijke kerstlunch.