Pompoensoep van Astrid Veltman v2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 koppen pompoenvruchtvlees in blokjes gesneden gekookt
  • 2 koppen winterwortel geraspt
  • 2 ui gesnipperde
  • olie of boter
  • 2 centimeter gember
  • 2 bouillontabletten
  • 1 ½ liter water
  • zout
  • peper
  • aroma
  • suiker naar smaak

Instructies

  • Fruit de ui met de wortel en de gember in de olie of boter.
  • Voeg het pompoenvruchtvlees en de bouillonblokjes met het water toe en laat koken tot de wortel gaar is.
  • Desgewenst kunt u de soep pureren.
  • Breng de soep op smaak met zout, peper aroma en suiker.
  • Roer er op de borden een schep zure room door en bestrooi met versgehakte groene kruiden (peterselie, koriander en/of selderij).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Feestdagen etc Herst