Pompoensoep van Astrid Veltman v3

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • boter
  • 1 flinke winterwortel
  • 2 aardappels
  • 1 kg pompoenvruchtvlees Turkse winkel
  • peper zout
  • 1 theelepel komijn gemalen
  • 1 eetlepel(s) peterselie versgesneden
  • 1 eetlepel(s) koriander versgesneden
  • 1 pot kippenbouillon

Instructies

  • Smoor de ui en de knoflook in wat boter.
  • Voeg er de kleingesneden wortel, aardappelen en pompoen bij.
  • Leng de bouillon aan met de op de verpakking aangegeven hoeveelheid water, voeg
  • dit toe en laat koken tot de groenten gaar zijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng haar op smaak met zout, peper, komijn, peterselie en koriander.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Feestdagen etc Herst