Pompoensoep van Astrid Veltman v4

Porties: 3
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 winterpeen
  • 1 groentebouillonblokje
  • kerrie
  • versgemalen peper
  • 1 laurierblad
  • 3 kruidnagel
  • ketjap manis
  • verse peterselie
  • slagroom

Instructies

  • Fruit de gesnipperde ui en knoflook en fruit een lepel kerrie en de in stukjes gesneden pompoen mee.
  • Voeg 1/2 liter water, het bouillonblokje, de geraspte wortel, peper, het laurierblad, de kruidnagels, een scheutje ketjap en gehakte peterselie toe en laat dit 15-30 minuten koken.
  • Verwijder de laurier en de kruidnagels en pureer de soep (bijvoorbeeld door alles door een zeef te wrijven).
  • Roer van het vuur af een scheut slagroom door de soep.
  • Bestrooi de soep ter garnering voor het opdienen met nog wat peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Feestdagen etc Herst