Pompoensoep van Astrid Veltman v6

Pompoen is een bijzondere groente die opvalt door zijn prachtige kleur, grillige vorm en bijzondere smaak. De reuzepompoen is heel lang te bewaren, mits de steelaanzet in tact is. De zaden gebruiken het vrucht vlees als voedingsbodem. Als u de groente opensnijdt in het voorjaar, is hij gevuld met honderden kleine spruitjes!
Pompoen is een perfect ingrediënt voor een bijzondere soep.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Instructies

  • Vet een pompoen van ± 1 kg met olie in en leg hem in een ovenschaal 1 uur in een oven van 180°C.
  • Snijd hem dan open en schep de zaden en het zachte vruchtvlees eruit.
  • Spoel de zaden schoon en rooster ze uitgespreid op de bakplaat 20 minuten in de oven.
  • Smoor het vruchtvlees in 2 eetlepels boter, voeg 2 stelen bleekselderij en 1 gehakte ui toe en fruit ze mee.
  • Pureer dit mengsel en verdun het met een pot gevogelte-fond en evenveel water.
  • Breng het geheel vervolgens aan de kook.
  • Maak op smaak met zout, peper uit de molen en nootmuskaat en voeg 1 dl culinaire room (of 1 dl slagroom en 1 eetlepel maïzena) toe.
  • Verdeel de soep over de borden en bestrooi met verse, geknipte bleekselderij en wat geroosterde pitten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Feestdagen etc Herst