Portugese Bleekselderij Stoofpot

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 struiken bleekselderij
  • Zout
  • 100 g uien
  • 50 g boter
  • 1 wortel
  • 3 tomaten
  • 1 eetlepel bloem glutenvrije bloem indien nodig
  • 1 glas groentebouillon

Instructies

  • Snijd de bleekselderij in stukjes van ongeveer 10 cm.
  • Kook de bleekselderij gedurende 10 minuten in een pan met kokend water en een snufje zout.
  • Giet af en laat het afkoelen.
  • Smelt de boter in een pan en fruit de gehakte ui glazig samen met de in plakjes gesneden wortel.
  • Voeg de stukjes tomaat toe en strooi de bloem eroverheen.
  • Roer goed om alles te combineren.
  • Giet de groentebouillon in de pan en roer goed totdat er een glad sausje ontstaat.
  • Voeg de gekookte bleekselderij toe aan de saus, meng goed en laat alles ongeveer 30 minuten zachtjes stoven, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer dit heerlijke Portugese bijgerecht warm en geniet van de subtiele en verrukkelijke smaken.
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Vinho Verde zou goed passen bij de frisse smaak van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 15 g | Vet: 11 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Stoofpot
Land van herkomst Portugal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch