Romige Mosselsoep uit Yerseke

Voorgerecht (4 personen)
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg mosselen
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 dl slagroom
  • 30 gram boter
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 4 dl kruidenbouillon van tablet
  • 10 draadjes saffraan
  • 100 gram zeekraal
  • 75 gram lamsoren
  • Peper en zout naar smaak
  • 4 eetlepels fijngehakte salie

Instructies

  • Borstel de mosselen schoon en verwijder kapotte exemplaren of mosselen die na een tik niet sluiten.
  • Breng de mosselen met de witte wijn en slagroom aan de kook in een afgedekte pan.
  • Laat ze op hoog vuur ongeveer 5 minuten koken tot ze open zijn.
  • Schud de pan af en toe.
  • Schep de mosselen uit de pan en laat ze uitlekken.
  • Haal de mosselen uit de schelpen.
  • Zeef het kookvocht door een zeefdoek.
  • Verhit de boter in een grote pan en bak de gesnipperde ui op laag vuur gedurende ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de bouillon en saffraan toe en laat het geheel zachtjes 15 minuten koken.
  • Voeg het kookvocht van de mosselen en de zeekraal toe aan de bouillon en laat nog eens 5 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de lamsoren en mosselen toe aan de soep en verwarm alles goed door.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Bestrooi de soep voor het serveren met fijngehakte salie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze heerlijke mosselsoep uit Yerseke combineert de smaken van de zee met romige elementen voor een verfijnde soepervaring. Geniet van de unieke smaak van verse mosselen in een rijke bouillon met een vleugje saffraan en zeekraal. Serveer het met je favoriete brood of crackers voor een complete maaltijd!

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Zeeland