Rucolasalade met Peer en Walnoot

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gr rucola roquette of andere slasoort naar keuze
  • 2 peren in vieren gedeeld, klokhuis verwijderd, en in partjes gesneden
  • 200 gr walnoten
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • Zout naar smaak
  • versgemalen peper naar smaak
  • 4 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Maak de dressing door Dijon Mosterd te mengen met balsamicoazijn, zout en versgemalen peper.
  • Roer geleidelijk de olijfolie erdoor totdat de dressing goed gemengd is.
  • Meng in een grote kom de rucola (of andere slasoort naar keuze) met de walnoten, stukjes peer en de bereide dressing.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de rucolasalade direct als bijgerecht bij je favoriete hoofdgerecht.
De combinatie van de pittige rucola, zoete peer en knapperige walnoten met de smaakvolle
dressing zorgt voor een heerlijke en frisse salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Noten / Salade
Feestdagen etc Kerst