Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 350 gram runderreepjes
- 1 zak Cambodjaanse wokgroente (400 gram)
- 250 gram champignons in blokjes
- 2 handjes lente ui ringen
- 2 eetlepels witte sesamzaadjes
- Voor de marinade:
- 1 rode peper klein gesneden
- 3 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
- 3 eetlepels ketjap medja of 2 manis en 1 asin
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel witte wijn azijn
- 1 eetlepel mirin Japanse rijstwijn
- ½ eetlepel sambal oelek mag ook meer of minder, net hoe je smaak is
- 2 eetlepels sesamolie
- peper naar smaak
- zout naar smaak
Instructies
- Meng de ingrediënten voor de marinade, doe de runderreepjes erbij en laat minimaal 2 uur marineren (liefst wat langer).
- Bak de runderreepjes in de marinade even kort.
- Schep de runderreepjes uit de marinade en zet even apart.
- Bak in detzelfde marinade de champignons en de lente ui ringen een paar minuten en voeg de wokgroente toe.
- Roerbak even een pasar minuutjes op hoog vuur, doe de runderreepjes er weer bij en roerbak dit nog 1 tot 2 minuutjes op hoog vuur.
- Schep op een bord met rijst, woknoedels of bami en bestrooi het gerecht met wat witte sesamzaadjes.
- Eet smakelijk!