Sannie’s Rundereepjes wokgerecht

Sannie’s Rundereepjes wokgerecht

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram runderreepjes
  • 1 zak Cambodjaanse wokgroente (400 gram)
  • 250 gram champignons in blokjes
  • 2 handjes lente ui ringen
  • 2 eetlepels witte sesamzaadjes
  • Voor de marinade:
  • 1 rode peper klein gesneden
  • 3 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
  • 3 eetlepels ketjap medja of 2 manis en 1 asin
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 1 eetlepel mirin Japanse rijstwijn
  • ½ eetlepel sambal oelek mag ook meer of minder, net hoe je smaak is
  • 2 eetlepels sesamolie
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de marinade, doe de runderreepjes erbij en laat minimaal 2 uur marineren (liefst wat langer).
  • Bak de runderreepjes in de marinade even kort.
  • Schep de runderreepjes uit de marinade en zet even apart.
  • Bak in detzelfde marinade de champignons en de lente ui ringen een paar minuten en voeg de wokgroente toe.
  • Roerbak even een pasar minuutjes op hoog vuur, doe de runderreepjes er weer bij en roerbak dit nog 1 tot 2 minuutjes op hoog vuur.
  • Schep op een bord met rijst, woknoedels of bami en bestrooi het gerecht met wat witte sesamzaadjes.
  • Eet smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland