Spinazietaart
Ingrediënten
- 5 plakjes bladerdeeg diepvries, ontdooid
- 2 uien gesnipperd
- 1 eetlepel olijfolie
- 125 g magere spekreepjes
- 450 g spinazie diepvries, deelblokjes
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 6 eieren M
- 0,5 deciliter kookroom
- 100 g geraspte kaas
- Nootmuskaat
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Bekleed een ingevette lage taartvorm met het bladerdeeg en druk de randen goed aan.
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui goudgeel en glazig.
- Voeg de spekreepjes toe en bak ze al omscheppend bruin.
- Voeg de spinazie en het kerriepoeder toe en laat de spinazie op een laag vuur ontdooien.
- Klop de eieren met de kookroom los in een kom.
- Roer de geraspte kaas erdoor en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
- Meng het spinaziemengsel door het eimengsel en schenk dit in de taartvorm.
- Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende ongeveer 35 minuten, tot hij bruin en gaar is.