Strawberry & Passievrucht
Ingrediënten
- ½ limoen
- 2 theelepel rietsuiker of 10 ml suikersiroop
- 3 aardbeien of 20 ml passievruchtsap of het vruchtvlees van een halve passievrucht
- 70 ml cachaça
- 2 scheppen gemalen ijs
Instructies
- Snij de halve limoen in 4 stukjes.
- Voeg de suiker en de aardbeien of het passtevruchtvlees toe en kneus de ingrediënten met een mudler totdat de suiker is opgelost en de vruchten gepureerd zijn.
- Vul het glas met gemalen ijs en daarna met de cachaça.
- Roer de inhoud met een stirrer zodanig dat de limoen, de extra fruitsoort naar keuze cn de suiker van de bodem losgekomen zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Garneer met een schijfje limoen, een rietje cn een stirrer.
Gebruik 35 ml cachaça en 35 ml de Kuyper Wild Strawberry of Kuyper Passion Fruit om de cocktail wat minder sterk te maken. In plaats van suiker, kun je ook aardbeiensiroop of passievruchtsiroop gebruiken.
Andere goede combinaties met fruit zijn een frambozen caipirinha, lekker met een scheutje de Kuyper frambozenlikeur of een sinaasappel caipirinha met een beetje sinaasappellikeur
Gebruik 35 ml cachaça en 35 ml de Kuyper Wild Strawberry of Kuyper Passion Fruit om de cocktail wat minder sterk te maken. In plaats van suiker, kun je ook aardbeiensiroop of passievruchtsiroop gebruiken.
Andere goede combinaties met fruit zijn een frambozen caipirinha, lekker met een scheutje de Kuyper frambozenlikeur of een sinaasappel caipirinha met een beetje sinaasappellikeur