Sukkerbrunede kartofler

gekarameliseerde aardappeltjes
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg krielaardappeltjes gekookt en gepeld
  • 85 g suiker
  • 75 g boter

Instructies

  • Laat de krieltjes niet te ver doorkoken.
  • Spoel ze af met koud water en droog ze.
  • Smelt de suiker in een koekenpan totdat het begint te carameliseren.
  • Voeg de boter toe.
  • Voeg de krieltjes toe, zodra de boter is opgehouden te sissen.
  • Karameliseer de krieltjes door ze op matig tot hoog vuur door het mengsel te roeren totdat ze een mooi laagje hebben.
  • Gekarameliseerde aardappeltjes moeten meteen gegeten worden en zijn de dag erna een stuk minder lekker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met Deense kerst eend.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Denemarken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst