Verwarm de suiker, cranberry's en het grapefruitsap in een steelpan op laag vuur tot de suiker is opgelost.
Laat de cranberry's afgedekt ongeveer 8 minuten zachtjes koken.
Laat het iets afkoelen.
Pureer het mengsel in de keukenmachine tot een glad geheel.
Zeef de puree boven een kom om zoveel mogelijk sap te verkrijgen.
Roer de Cointreau erdoor en laat het afkoelen.
Schep het mengsel in de ijsmachine en laat het ongeveer 30 minuten draaien tot het stevig is.
Breng 1 dl water met 50 g suiker aan de kook.
Leg de cocktailprikkers erin, kook ze 1 minuut en laat ze in het suikerwater afkoelen.
Prik aan elke prikker 3 cranberry's en schuif ze naar het midden van de prikker.
Schep in elke champagne flute een bolletje cranberry ijs en schenk er wat mousserende wijn over.
Leg de cranberry prikkers dwars over het glas als garnering