Terschellingse Cranberryspoom

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g cranberry's
  • 115 g basterdsuiker
  • 1 dl grapefruitsap
  • ½ dl mousserende witte wijn
  • 10 cc Cointreau

Garnering:

  • 30 cranberry's
  • 50 g suiker

Instructies

  • Verwarm de suiker, cranberry's en het grapefruitsap in een steelpan op laag vuur tot de suiker is opgelost.
  • Laat de cranberry's afgedekt ongeveer 8 minuten zachtjes koken.
  • Laat het iets afkoelen.
  • Pureer het mengsel in de keukenmachine tot een glad geheel.
  • Zeef de puree boven een kom om zoveel mogelijk sap te verkrijgen.
  • Roer de Cointreau erdoor en laat het afkoelen.
  • Schep het mengsel in de ijsmachine en laat het ongeveer 30 minuten draaien tot het stevig is.
  • Breng 1 dl water met 50 g suiker aan de kook.
  • Leg de cocktailprikkers erin, kook ze 1 minuut en laat ze in het suikerwater afkoelen.
  • Prik aan elke prikker 3 cranberry's en schuif ze naar het midden van de prikker.
  • Schep in elke champagne flute een bolletje cranberry ijs en schenk er wat mousserende wijn over.
  • Leg de cranberry prikkers dwars over het glas als garnering
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Friesland / Nederland