Tomatensnacks met Basilicumpesto en Bladerdeeg

Gemaakt met versbladerdeeg
Porties: 15
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 80 g basilicumpesto
  • 2 grote tomaten in plakjes
  • 125 g mozzarella in stukken gescheurd
  • Gemalen peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Rol het deeg uit met het opgerolde bakpapier en snijd het in 15 vierkantjes.
  • Prik met een vork meerdere keren in het midden van elk stukje deeg.
  • Breng een dun laagje pesto aan op de bladerdeegvierkantjes, laat hierbij een rand van 0,5 cm vrij.
  • Leg een plakje tomaat op de pesto, bestrooi met mozzarella en breng op smaak met zout en peper.
  • Bak de tomatensnacks in het midden van de oven gedurende 15-18 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor een extra pittige smaak kun je in plaats van mozzarella ook geraspte Parmezaanse kaas gebruiken.
Deze tomatensnacks gaan goed samen met een lichte en verfrissende witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hapjes / Koude Hapjes
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch