Vegetarische Loempia’s met Zoete Chilisaus
Ingrediënten
- 1 pakje Alpro® Soya Fijngehakt
- 1 spitskool of Chinese kool
- 2 bosuitjes
- 250 g taugé
- 1 teen knoflook
- ½ verse chilipeper
- 1 cm verse gember
- 30 g hazelnoten
- Verse koriander naar smaak
- 1 pakje diepvries loempia deeg
- Maïzena
- Zoete chilisaus
Instructies
- Snijd de uitjes, knoflook, chilipeper en gember fijn.
- Fruit deze gedurende 5 minuten met een beetje olie in een koekenpan tot ze glazig zijn.
- Snijd ondertussen de spitskool in fijne reepjes.
- Voeg het Alpro® Soya Fijngehakt en de spitskool toe, en fruit dit 5 minuten tot de kool gaar wordt.
- Voeg als laatste de gekneusde hazelnoten, taugé en koriander toe.
- Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Vul het loempia deeg met het koolmengsel, maak rolletjes en plak ze dicht met een papje van maïzena en water.
- Frituur de loempia’s op 180°C goudbruin.
- Serveer ze met zoete chilisaus.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 8 g