Vegetarische Loempia’s met Zoete Chilisaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pakje Alpro® Soya Fijngehakt
  • 1 spitskool of Chinese kool
  • 2 bosuitjes
  • 250 g taugé
  • 1 teen knoflook
  • ½ verse chilipeper
  • 1 cm verse gember
  • 30 g hazelnoten
  • Verse koriander naar smaak
  • 1 pakje diepvries loempia deeg
  • Maïzena
  • Zoete chilisaus

Instructies

  • Snijd de uitjes, knoflook, chilipeper en gember fijn.
  • Fruit deze gedurende 5 minuten met een beetje olie in een koekenpan tot ze glazig zijn.
  • Snijd ondertussen de spitskool in fijne reepjes.
  • Voeg het Alpro® Soya Fijngehakt en de spitskool toe, en fruit dit 5 minuten tot de kool gaar wordt.
  • Voeg als laatste de gekneusde hazelnoten, taugé en koriander toe.
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Vul het loempia deeg met het koolmengsel, maak rolletjes en plak ze dicht met een papje van maïzena en water.
  • Frituur de loempia’s op 180°C goudbruin.
  • Serveer ze met zoete chilisaus.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst China
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch